KÜTAHYA / SİMAV - Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu

YUSUF KOYUNCUOĞLU İLKOKULU

2023-2024 YILI ANASINIFI VE 1.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN

KESİN KAYIT İŞLEMLERİNDE UYGULANACAK KURALLAR

1.      Anasınıfları sabahçı ve öğlenci olmak üzere2’li öğretim şeklinde uygulanacak olup anasınıflarına kayıtlar öğretmenlerin kontenjanları doğrultusunda  velilerin sabah ve öğle tercihleri ve öğretmen tercihleri doğrultusunda yapılacaktır. Kayıtlar yapılırken sınıflara eşit sayıda öğrenci ve kız-erkek sayıları eşit olacak şekilde dağıtılmaya çalışılacaktır.Kura çekimi 04/09/2023 Tarihinde okulumuz Konferans Salonunda yapılacaktır.

2.      1. Sınıf kayıtları yapılırken;

a)      Öğrenci velilerine okulun web sitesinden ve Belediye hoparlöründen öğrenci yerleştirme kuralarının yapılacağı tarih en geç 01 Eylül Cuma gününe kadar duyurulacaktır.

b)      E-okul 1. Sınıf aday kayıttaki öğrenci listeleri okul giriş kapısına asılacaktır.

c)      Kayıt erteleme döneminde olan öğrencilerin erteleme dilekçeleri alınanlar aday kayıt listesinden çıkarılacak.

d)      Sınıf kuraları çekilirken oluşturulan komisyon üyeleri kura alanında hazır olacaklardır.

e)      Sınıf belirleme kuraları okul Konferans Salonunda öğrenci velileri ve öğrencilerin huzurunda çekilerek sınıflar belirlenecektir.

f)       Sınıflar belirlendikten sonra şube öğretmenleri kura çekerek şubeleri belirlenecektir.

g)      Kuralar çekilip sınıflar oluşturulduktan sonra nakil giden öğrenciler sonucu oluşacak şubelerin açık kontenjanları komisyon tarafından belirlenecek.

h)      Diğer okullardan nakil gelen öğrencilerin şubelerine yerleştirmelerinde Okul komisyonunca şubelerin açıklıklarına göre 11 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 10:30’da kura çekilerek sınıflara öğrenciler yerleştirilecektir.

i)       Daha sonraki günlerde gelen nakiller yapılırken de 2h. Maddesi uygulanacaktır.

Haşim YİĞİT

Yayın: 29.08.2023 - Güncelleme: 29.08.2023 16:13 - Görüntülenme: 97